Met zijn prachtige groene bossen, sierlijke heuvels en welvarende wijken, is ‘t Gooi één van de meest begeerde woonplekken van Nederland. De ten zuidoosten van Amsterdam en ten noorden van Utrecht gelegen regio staat bekend als de thuisbasis van de rijken en beroemdheden. In deze blog bespreken we de top drie plekken in Het Gooi om te wonen en geven we een kort overzicht van de omgeving.

Hilversum

Hilversum wordt ook wel ‘Hollywood van Holland’ genoemd en ligt in het centrum van Het Gooi. Voor jonge mensen is dit één van de beste plekken in Nederland om te wonen. De stad bloeit, met bijna 90.000 inwoners en het bekende Media Park waar onder meer de publieke omroep NPO en mediabedrijf RTL gevestigd zijn. In Hilversum ligt het grootste winkelgebied van Het Gooi en er worden tal van festivals en evenementen georganiseerd. Ook voor gezinnen is wonen in Hilversum ideaal door de kindvriendelijke wijken en internationale scholen. Makelaar Hilversum helpt je graag zoeken naar jouw ideale woning.

Naarden

Wie vlakbij Amsterdam wil wonen in een stad met rijke historie kan ervoor kiezen om in Naarden te wonen. Naarden is onderdeel van de gemeente Gooise Meren, wat behoort tot de top 10 beste gemeenten van heel Nederland. De stad is een rustige, gezinsvriendelijke plek om te wonen. De grote huizen en straten bieden meer dan genoeg parkeergelegenheid.

Bussum

Ten zuiden van Naarden ligt Bussum, ooit een klein gehucht dat is uitgegroeid tot één van de meest welvarende buurten van Nederland. In Het Spiegel, een woonwijk aan de westkant van het dorp, staan een aantal majestueuze 19e– en 20ste -eeuwse villa’s waarvan er veel te huur zijn. Station Naarden-Bussum bevindt zich in het noordoosten van Bussum en biedt gemakkelijk vervoer naar Hilversum en Almere (10 minuten) en Amsterdam (ongeveer 30 minuten).