Wanneer je net een nieuwe woning gekocht hebt, dan is het bijzonder interessant om eens goed te kijken welke vloer je nou eigenlijk in je woning wilt. Misschien ligt er al wel een vloer in, bijvoorbeeld laminaat of houten vloer. Wat ga je dan doen? Dat hangt helemaal af van je wensen. In deze blog gaan we je adviseren uit welke vloeren je het beste kunt kiezen.

Verschillende bedekking van de vloer

Bij de mensen thuis komen we vaak verschillende bedekkingen van vloeren tegen die allemaal uiteenlopende eigenschappen hebben, voordelen en nadelen. In elke situatie is bijvoorbeeld weer een andere vloer het meest ideaal. Maar hoe zit het nu precies? We nemen de meest gangbare vloeren met je door.

Laminaatvloer

Het voordeel van de laminaatvloer voor veel mensen, is dat de prijs relatief laag is. Daarnaast is deze ook erg gemakkelijk te leggen. Je bent er wel even een middagje zoet mee voor een relatief grote kamer, maar dan heb je ook echt een leuke vloer liggen. Laminaat is in verschillende varianten te verkrijgen en daardoor heb je veel keuze. Zo past een laminaatvloer altijd bij je woonkamer design. De voordelen van een laminaatvloer zijn dus: dat deze goedkoop is, relatief slijtvast, veel variatie voor design biedt en makkelijk te leggen is. Dit laatste hangt ook af van de toplaag van het laminaat. Deze laag bepaalt ook hoe duur het laminaat is, want hoe beter de laag, hoe duurder de vloer. Een nadeel van laminaat is dat het niet goed tegen water kan, dus nat dweilen kan niet. Met een vochtige doek schoonmaken kan wel.

Vloerbedekking

Ook de traditionele vloerbedekking of tapijt is nog steeds niet uit onze huizen verdwenen. Deze vloerbedekking is niet duur, is makkelijk te leggen, zelfs nog makkelijker dan laminaat,  is slijtvast. De voordelen zijn: de lage prijs, makkelijk te leggen en de levensduur. Vloerbedekking wordt wel snel lelijk. Het ziet er dan een beetje platgelopen uit. Op plekken waar veel gelopen wordt, zie je dan ook het eerste de slijtage. Natuurlijk is het mogelijk om een kleed op bepaalde plekken te leggen, waardoor slijtage minder snel optreedt of niet meer te zien is. Een nadeel van vloerbedekking is, dat het veel stof vasthoudt, dus mensen met een allergie voor stof zijn niet blij met deze vloerbedekking.

Gietvloer

Een relatieve nieuwkomer in onze moderne huizen is de gietvloer. Veel starters zijn fan van deze vloer omdat hij zo modern is. Niet alleen daarom, maar ook om de verschillende voordelen die dit type vloer met zich meebrengt. Denk daarbij aan slijtvastheid, het gemak waarmee deze schoon te maken is, zelfs nat te dweilen, en de verschillende kleuren waarin deze vloer verkrijgbaar is. Praktisch alle kleuren! De vloer is gemaakt van een zeer sterke kunststof die zijn kracht bewezen heeft in de industriële sector en de hygiënische eigenschappen van de vloer hebben zich bewezen in de medische sector. Zo’n vloer in je huis hebben liggen is erg prettig wanneer je kinderen hebt die nog klein zijn. Een nadeel kan zijn dat de prijs wat hoog is. 

Veel plezier met het inrichten van je woning en succes met het kiezen van de juiste vloer voor jouw wensen.