In de grote stad is geluidsoverlast soms een probleem. Het kan zijn dat je bovenburen veel lawaai maken, of andersom dat zij last hebben van het lawaai dat jij maakt. In deze blog willen we daarom informeren over een speciaal plafond wat je kan helpen, een akoestische isolatie plafond. Er zijn nog veel meer toepassingen voor dit plafond, die we ook even kort met je doornemen in deze blog. Laat je inspireren en lees lekker verder!

Geluidsisolatie 

Met een akoestische isolatie plafond is het mogelijk om het geluid in de kamer te verbeteren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het tegengaan van galm. Daarnaast is het mogelijk om de energie van het geluid te absorberen. Dit is erg fijn voor de buren. Ook voor jezelf kan dat heel fijn zijn, omdat de isolatie ook de andere kant op werkt. Het gaat hier om een spray die op het plafond wordt aangebracht. Het is mogelijk om op maat deze spray aan te brengen en zo te maken dat die precies past bij je kamer. De experts van acosorb.nl komen graag bij je langs om te kijken hoe dik je muren zijn en wat het kleurenpalet van de kamer is. Op deze manier is het gemakkelijk voor hen om de geluidsabsorberende spray op een goede manier en met de juiste samenstelling aan te brengen.

Akoestische verbetering van de ruimte

Laten we even inzoomen op het idee van de akoestische verbetering van de ruimte. Wanneer je een restaurant hebt, dan is het fijn dat gasten elkaar kunnen verstaan wanneer ze aan het converseren zijn. Wanneer er in de ruimte veel galm is, dan zullen alle stemmen van de aanwezige gasten versterkt worden waardoor er een grote kakofonie van stemmen zal ontstaan waardoor een normaal gesprek moeilijker gevoerd kan worden. Met een akoestisch spuitplafond of isolatie plafond is het mogelijk de galm zoveel mogelijk te reduceren. Thuis is het isolatie plafond erg handig als je bijvoorbeeld graag muziekopnames maakt, dus thuis een studio hebt en de akoestiek van deze kamer wilt verbeteren.

Blijf ons volgen voor meer interessante ideeën. Lees onze blogs om altijd op de hoogte te zijn van de laatste trends. We vinden het erg leuk om je op de hoogte te houden en hopen je graag vaak terug te zien op ons mooie forum.