Als je de vraag stelt wat doet een meubelmaker dan is het eenvoudige antwoord dat een meubelmaker, meubels maakt. Uiteraard klopt dit antwoord wel maar daar doe je Anselm Oome – meubelmaker te Breda absoluut tekort mee. Want een meubelmaker is meer dan alleen maar het maken van een kast, tafel of een stoel. Een meubelmaker is iemand die vanuit de wensen van de klant en de mogelijkheden die er bij die klant zijn aan de slag gaat. Van een idee, tot een plan, tot een uitvoering en uiteindelijk de oplevering bij de klant die op deze manier een uniek meubel heeft.

Overleg

Een meubelmaker begint met goed overleg. Hij zal luisteren naar de klant en doorvragen wat het doel is dat de klant voor ogen heeft. Gaat het om een unieke tafel die de blikvanger moet worden in je huis? Gaat het om een ontwerp voor een keuken waarbij je speciale wensen hebt? Is er een ruimte in het huis waar je eigenlijk een kast op maat wil omdat de standaard kasten niet passen? Vragen die de klant kan beantwoorden en die voor de meubelmaker het uitgangspunt zijn waaruit hij aan de slag gaat.

Ontwerp

Nadat er overleg is geweest, gaat de meubelmaker aan de slag. Hij maakt een ontwerp op basis van de wensen van de klant. Hij denkt na over de materialen en uiteindelijk komt hij met een ontwerp, vaak als schets, bij de klant om te kijken of hij zich kan vinden in het plan dat de meubelmaker heeft. Meestal zal er na overleg nog wat veranderen in het ontwerp maar als het goedgekeurd is, gaat het “echte” werk beginnen

Meubel maken

Uiteindelijk zullen de medewerkers van Anselm Oome – meubelmaker uit Breda, aan de slag gaan. Soms kan het werk in de werkplaats gebeuren zoals bij een speciale tafel, soms zal het ook op locatie moeten gebeuren als je bijvoorbeeld een inbouwkast of misschien zelfs een eigen ontworpen keuken wil hebben. Uiteindelijk is het resultaat hetzelfde. Je hebt een uniek meubelstuk dat voor jou ontworpen en gemaakt is en waarmee je een speciale uitstraling kan geven aan je woning of kantoor.