Of je nou net verhuisd bent of zit te denken aan een renovatie of verbouwing: een mooie gietvloer is voor iedereen en elke ruimte een goed idee. Als je ook een mooie naadloze vloer wilt, kun je deze het best laten leggen. Gelukkig kan dit in elke regio, zo ook voor een gietvloer Drenthe. In vergelijking met andere vloeren zitten er een hoop voordelen aan gietvloeren die allang niet meer alleen in kantoorpanden en bedrijfshallen te vinden zijn.

Een stijlvolle optie voor elke ruimte

Het eerste voordeel dat steeds meer mensen ontdekt hebben zijn de esthetische eigenschappen van een gietvloer. Een gietvloer wordt, zoals al in de naam duidelijk is, gegoten. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo zorgt het gieten door een kundige professional voor een mooi effen resultaat waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over kuilen en hobbels in de vloer. Wat hiernaast ook een groot voordeel is, is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de mogelijkheid van moeilijk te verwijderen vlekken zoals met tapijt en vloerkleden het geval is. Gietvloeren zijn namelijk makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Bij een regenachtige dag zijn de vloeren dus ook eenvoudig droog te maken, en hoef je je geen zorgen te maken over kromtrekkende houten planken of vocht dat in de vloer trekt.

De mooiste gietvloeren voor elke regio, ook in Drenthe

Andere voordelen van gietvloeren

Andere voordelen van gietvloeren zijn dat ze over het algemeen goed bestand zijn tegen slijtage en krassen. Mede hierdoor worden deze vloeren dan ook gezien als erg duurzaam. Als de vloer eenmaal ligt hoef je je met andere woorden de eerste jaren geen zorgen meer te maken over het vervangen van planken of mogelijke schade, wat met andere goedkopere vloeren vaak wel het geval is. Gietvloeren staan bovendien mooi in elke ruimte. Eerder werden gietvloeren voornamelijk in bedrijfspanden en kantoren gebruikt. Door de mooie uniforme look worden ze ook steeds vaker in huizen gelegd.Deze vloeren gaan bovendien mooi samen met een industriële inrichting, wat tegenwoordig ook vaak in huizen gezien wordt.

Het leggen van een gietvloer

Gietvloeren kan je eenvoudig laten gieten door een professional. Deze controleert eerst de ondergrond en egaliseert deze als dit nodig is. Dan wordt er vervolgens een primer aangebracht, die zorgt ervoor dat de uiteindelijke vloer zich goed hecht. Dan wordt een zogeheten schraplaag geplaatst waarna de gietvloer zelf gegoten wordt. Het laten leggen van een gietvloer kan in elke regio, zo ook voor een gietvloer Drenthe.