Tegenwoordig zijn er veel moderne vloeren die in talloze huizen te vinden zijn. Dat zijn echt de grootste hits van tegenwoordig. Een van die hits is de gietvloer. Waarom is dit type vloer zo populair? Wij nemen dit met jou door in deze tekst. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die wij geven. Zo kun je al snel een modern en efficiënt interieur inrichten waar je hele familie blij mee is. Lees ook de andere artikelen op onze site, daarin houden we je op de hoogte over de laatste nieuwtjes als het gaat over verbouwen en wonen.

Voordelen van de gietvloer 

Er zijn verschillende voordelen verbonden met een gietvloer. We nemen ze hieronder even met je door. Denk aan de volgende voordelen: 

De gietvloer is zeer slijtvast omdat deze gemaakt is van kunststof. Dit type vloer is gemakkelijk te combineren met een vloerverwarming omdat de vloer niet barst wanneer de verwarming uitzet en inkrimpt bij het warm worden en weer afkoelen. In vergelijking met een betonvloer is de gietvloer veel meer geschikt in combinatie met deze verwarming. Een betonvloer barst snel omdat deze veel minder flexibel is, deze is immers niet van kunststof maar van beton gemaakt.

Het is gemakkelijk om met een gietvloer je woning helemaal in te richten zoals jij het graag wilt. Dat komt omdat de vloer verkrijgbaar is in verschillende tinten. Eigenlijk zo’n beetje in elke kleur die jij je kunt voorstellen. Zo is het nooit moeilijk om een modern interieur helemaal naar jouw smaak in te richten.

Door de slijtvastheid van de vloer, die goed tegen een stootje kan, is deze favoriet onder starters en gezinnen met jonge kinderen. We weten allemaal dat kinderen niet voorzichtig zijn en behoorlijk wat smeren. Dat hoort erbij en is normaal. Geen wonder dat heel veel mensen gaan voor een gietvloer omdat deze gewoon tegen dit soort dingen kan. Ook wanneer er water of voedsel op de vloer valt is deze makkelijk schoon te maken. Een gietvloer is dus ook heel erg hygiënisch en dat is goed omdat kleine kinderen op de vloer spelen.