Vermijd gevaarlijke situaties en zorg voor een antislip trap. Ongelukken gebeuren het vaakst in je eigen huis en trappen behoren thuis in de top tien van de gevaarlijkste elementen in het huis. Kinderen rennen vaak snel de trap op en af om even iets op te halen. Een slippertje is dan zo gebeurd. Bij een val van de trap kun je raar terechtkomen en kun je zomaar iets breken. Met een antislip trap voorkom je uitglijden en voorkom je daarmee gevaarlijke situaties. Maak de verantwoorde keuzen en ga voor een antislip trap.

Trapbekleding in alle soorten en maten

Antislip trapbekleding bestaat uit overzettreden, die je zorgvuldig op je bestaande trap kunt lijmen. Je vindt de trapbekleding in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen uit meerdere houtsoorten en kleuren, zodat je de antislip trapbekleding helemaal naar je eigen wensen aan kunt passen. Op die manier kun je de antislip trapbekleding perfect bij je interieur laten aansluiten en een mooi geheel creëeren.

Andere ingrepen voor het veilig maken van je trap

Naast antislip trapbekleding zijn er genoeg andere ingrepen, die je kun doen om je trap veiliger te maken en ongelukken te voorkomen. Plaats bijvoorbeeld een veiligheidsprofiel op je trap. Je bevestigt deze aan de uiteinden van de trap, waardoor je automatisch je voet beter op de treden zet. Ook een stevige trapleuning draagt bij aan het voorkomen van ongelukken. Ga helemaal voor veilig en installeer trapverlichting, zodat je alles beter kunt zien. Ook ’s avonds of ’s nachts als je in het donker naar de wc toe moet en hier via de trap naartoe moet.

Verschillende mogelijkheden voor een veilige trap

Iedere trap is anders en ook de traprenovatie gaat iedere keer op een andere manier. Bepaal voor wat voor trap je gaat. Ga je voor strak en minimalistisch of ga je meer voor een luxere uitstraling? Het kan allemaal. Ook heb je een grote keuze aan materialen, kleuren en afwerkings-mogelijkheden. Zorg in ieder geval voor antislip trapbekleding, zodat je in ieder geval kiest voor een veilige trap. Veel trappen kunnen in een dag gezet worden. Bekijk de mogelijkheden en ga langs verschillende aanbieders. Zo kun je de wensen bespreken en kijken wat voor kosten je kwijt bent met het renoveren van je veilige trap.