Heb je binnenkort stukadoors over de vloer? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken die de werkzaamheden zullen doen versnellen. Om ervoor te kopen dat het allemaal soepel zal verlopen hebben we in deze blog een aantal tips opgesteld voor hoe je ervoor kunt zorgen dat de stukadoors lekker kunnen doorwerken en dat er geen vervelende dingen kunnen gebeuren.

Doe zoveel mogelijk spullen weg

Als de stukadoors aan de gang gaan, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk spullen uit de te stuken ruimte verwijdert. Als men namelijk bezig is, kan het zomaar gebeuren dat er vlekken of beschadigingen komen op je decoraties of meubels. Probeer daarom zo veel mogelijk vazen, banken, tafels, boeken, planten, et cetera ergens anders op te stellen.

Afdekken

Als er stukadoors komen en je hebt helemaal geen ruimte om spullen te verplaatsen, dan moet je er op zijn minst voor zorgen dat de spullen op zijn minst goed worden afgedekt. Vooral de wat grotere meubels zoals eettafels bij particulieren of vergadertafels bij bedrijven moeten goed worden afgedekt. De eetstoelen of bureaustoelen kun je nog wel verschuiven, dus deze hoeven minder grondig afgedekt te worden.

Extra diensten

Sommige stukadoors bieden als extra dienstverlening aan dat ze de spullen voor je afdekken en verplaatsen. Als zij dit doen, kun je er meer vertrouwen in hebben dat het allemaal goed zal gaan. Het zijn tenslotte professionals die het niet voor de eerste keer doen! Als de stukadoor die jij hebt ingehuurd een dergelijke dienst aanbieden, maak er dan gebruik van.

Bezint eer ge begint!

Het is misschien vanzelfsprekend, maar misschien is het een idee om wat verder vooruit te plannen. Als je een langere tijd hebt om je voor te bereiden, zou je eventueel een ruimte kunnen huren om je spullen tijdelijk te op kunnen slaan. Hiervoor is het mogelijk wel nodig om de afspraak met de stukadoor te verzetten, maar het scheelt wel een hele hoop gedoe!