Elke vloer heeft invloed op de ruimte en geeft je bedrijf een bepaalde uitstraling. Een gietvloer kopen zorgt voor een unieke en strakke uitstraling. De ruimte lijkt groter en professioneler.

Gietvloeren zijn vloeren zonder naden, groeven of scheuren. Hierdoor heeft de vloer een strak uiterlijk en laat het de ruimte groter ogen. Gietvloeren zijn erg dankbare vloeren. Ze zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en erg hygiënisch. Daarbij zijn ze waterdicht en perfect te combineren met vloerverwarming.

Epoxy en polyurethaan zijn de twee meest gekende gietvloeren. De epoxy gietvloer is een stevige gietvloer die veel kan verdragen. De vloer is goed bestand tegen chemicaliën, zuren of andere bijtende stoffen. De vloer kan veel verdragen zonder dat er een kras op komt. Deze vloer is perfect voor bedrijven met zware machines. Denk hierbij aan slagers, bakkers, garages, maar ook bijvoorbeeld voor in ziekenhuizen.

De polyurethaan gietvloer is zachter dan de epoxy gietvloer. Na verloop van tijd kunnen krassen en scheuren op deze vloer tevoorschijn komen. Deze vloer is perfect voor bedrijven die een mooie vloer willen, maar die niet zo stevig moet zijn. De polyurethaan gietvloer wordt vaak gekozen in kantoren.   

De troffelvloer wordt meestal als gietvloer gezien, maar is dit eigenlijk niet. De troffelvloer is een stevige vloer die bestaat uit kleine korreltjes. Deze korreltjes worden met elkaar verbonden door epoxyhars. Dit zorgt ervoor dat de vloer heel stevig is en nog meer kan verdragen dan de epoxy gietvloer. Er komen geen krassen op de vloer waardoor de vloer er jarenlang goed uit blijft zien. Deze vloer wordt gekozen in bedrijven die een heel stevige vloer nodig hebben zoals werkplaatsen. Elk bedrijf zoekt andere dingen in een vloer. Met een gietvloer zit je altijd goed.