Het slopen van een woning, winkel, bedrijfsruimten of grotere gebouwen, zoals fabrieken of hotels is een waaraan veel wettelijke eisen worden gesteld. Een sloopbedrijf weet voor elk soort sloopwerk precies wat wel en niet is toegestaan. Daarnaast weet een professioneel sloopbedrijf welke procedures gevolgd moeten worden om ervoor te zorgen dat een gebouw zo efficiënt als mogelijk wordt gesloopt of gedemonteerd.

Demonteren of slopen?

Iets afbreken wordt doorgaans gedaan om de ruimte te gebruiken voor iets nieuws. Meestal worden oude constructies geheel verwijderd, waarna een nieuw project van de grond af opgebouwd kan worden. Het kan echter ook wenselijk zijn dat bepaalde delen van een bestaande constructie intact blijven, bijvoorbeeld bij renovatie van een bepaald project. Een gespecialiseerd sloopbedrijf weet precies hoe men ervoor kan zorgen dat slechts delen van een bepaalde constructie worden gesloopt, terwijl andere delen intact blijven.

Asbestsanering

Wanneer er in een gebouw asbest aanwezig is, dan gelden strenge eisen aan de manier waarop dergelijke gebouwen worden gesloopt of gedemonteerd. De overheid is hierbij zelfs zover gegaan, dat alleen bedrijven die hiervoor een vergunning hebben, constructies waarin asbest is verwerkt mogen slopen. Niet elk professioneel sloopbedrijf heeft een dergelijke vergunning. Voordat u opdracht geeft tot verwijdering van een constructie, zal een sloopbedrijf u altijd vragen of er asbest aanwezig is. Weet u dit niet, dan kunt u dit aangeven en zal het sloopbedrijf eerst onderzoek doen, voordat zij u adviseren over de verdere sloop van de constructie.

Revoort sloop- en saneringsbedrijf

Revoort is een sloopbedrijf dat is zich heeft gespecialiseerd in een groot aantal sloop- en renovatiewerkzaamheden. Zo kan Revoort voor u een totaalsloop uitvoeren, maar is het ook mogelijk om een renovatiesloop te laten uitvoeren. Revoort is tevens gespecialiseerd in het slopen of deels slopen constructies waarbij sprake is van asbestverwijdering. Revoort biedt haar diensten niet alleen aan bedrijven, instellingen en de overheid aan, maar ook particulieren kunnen gebruik maken van het uitgebreide dienstenaanbod van Revoort.