CanDo traprenovatie op maat is een ideale oplossing om je trap weer nieuw leven in te blazen. Een oude trap krijgt door traprenovatie zijn oorspronkelijke mooie karakter terug. Ook is er de mogelijkheid om je trap in een compleet nieuw jasje te steken. Wat je wens ook is de mogelijkheden voor een traprenovatie op maat zijn groot. Dit artikel bespreekt de diverse methodes voor een traprenovatie op maat.

Traprenovatie met overzettreden
Een methode die vaak wordt gebruikt bestaat uit het renoveren van de trap door gebruik te maken van valse treden. Deze treden worden over de bestaande treden heen geplaatst. De treden hebben een minimale tot normale dikte en kunnen van iedere gewenste uitstraling worden voorzien. Ga je voor hout of een stenen uitstraling? Het kan met deze methode gerealiseerd worden. De treden kunnen daarnaast ook op maat gezaagd worden zodat de treden perfect passen.

De overzettreden kunnen worden voorzien van hout, hout is duurzaam materiaal en geeft je interieur een warme sfeer mee. Je kan kiezen voor gebeitst hout, gelakt hout of rustiek hout. Er zijn voldoende keuzes en hout is bovendien ook een duurzame optie.

Heb je een modern of minimalistisch interieur? Dan is de stoere uitstraling van staal wellicht geschikt. Staal is een ideale combinatie met diverse materialen en gaat een hele leven lang mee en is het investeren meer dan waard.

Het oorspronkelijke karakter behouden
Heb je een mooie klassieke trap in je woning staan? Deze kan in ere hersteld worden als je kiest voor traprenovatie op maat. Het renoveren van een oude trap waarbij het karakter behouden wordt is werk voor een vakman en vereist expertise. Het is werk waar veel tijd in gaat zitten en waarbij diverse methodes toegepast kunnen worden.

Traprenovatie door middel van zandstralen
Zandstralen bestaat uit een techniek waarbij kleine zandkorrels en hoge druk worden gebruikt. Deze worden op de trap gespoten en verwijderen op deze wijze vuil zodat de oorspronkelijke laag hout tevoorschijn komt. Het gebruik van zandstralen is een snelle en efficiënte manier van schuren. Ook kunnen moeilijk bereikbare plekjes en leuningen doeltreffend worden gerenoveerd.

De vakman heeft zich gespecialiseerd in traprenovaties op maat en biedt een ruim scala aan mogelijkheden. Bovendien kunnen ook de trapbomen en de trapleuning voorzien worden van dezelfde uitstraling als de gerenoveerde trap. Door een vakman in te schakelen ben je er zeker van dat de renovatie van je trap vakkundig en tot een mooi eindresultaat wordt gebracht.