Wil je nieuwe raambekleding monteren maar wil je niet boren in je aluminium of kunststof kozijnen? Wij vertellen je wat de mogelijkheden zijn!

Waarom zonder boren?

In veel nieuwbouwwijken zijn de kozijnen van kunststof of aluminium. Mensen willen hier liever niet in boren, omdat de gaten lastig te dichten zijn. Daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat er raamdecoratie nodig is waarbij niet geboord hoeft te worden.

Optie 1: Gordijnen

Er zijn verschillende mogelijkheden in de raambekledingbranche waarbij niet geboord hoeft te worden. Zo kun je gordijnen van Veneta.com gebruiken; doordat deze aan een rails voor het raam langs hangen is boren niet nodig. Je hebt de keuze tussen vitrage, inbetweens en overgordijnen. Ze geven je nét dat stukje sfeer wat ontbreekt en daarnaast is een gewenste voering mogelijk, ideaal voor de slaapkamer.

Optie 2: Rolgordijnen

Ook een rolgordijn kan een goede optie zijn wanneer je deze op de dag monteert. Dit wil zeggen dat het rolgordijn op de muur wordt gemonteerd en hierdoor boor je niet in de kozijnen en rolt het gordijn voorlangs. De semi-transparante variant houdt de woonkamer heerlijk licht en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ook voor in de slaapkamer zijn rolgordijnen ideaal, ze kunnen gevoerd worden waardoor ze verduisterend zijn en jij heerlijk door kunt slapen.

Optie 3:  Plisségordijnen

Heb je een draai-kiepraam? Hierbij kunnen eenvoudig klemsteunen worden geplaatst waaraan de raambekleding zit, zodat ook hier niet geboord hoeft te worden. Plisségordijnen zijn in dit geval ideaal omdat deze doormiddel van deze klemsteunen perfect op het raam geplaatst kunnen worden. Omdat er de mogelijkheid is tussen zowel semi-transparant als verduisterend zijn ze geschikt voor vrijwel elke ruimte!

Het is dus zeker niet onmogelijk raamdecoratie te monteren zonder dat er geboord hoeft te worden. Zoek zorgvuldig uit wat de opties zijn en maak gebruik van bovenstaande tips!