Deze termen zijn te vertalen naar een drievuldigheid. Deze wordt verwezen naar de verwarring op het internet en omdat ze nooit uit elkaar worden gehaald. Naast de overeenkomsten, hebben deze termen ook verschillen in zich. Om deze verwarring niet nog groter te maken, hebben wij speciaal voor jou deze blog geschreven.  

Ze zijn bijna allemaal hetzelfde

De termen ontharder, ontkalker en verzachter zijn bijna allemaal hetzelfde. 

Het is eigenlijk in het kort gezegd een apparaatje dat ervoor zorgt dat de kalk uit je kraanwater wordt gehaald of er in opgelost blijft zitten en zich niet als kalkaanslag gaat gedragen. Een andere functie is om het harde water uit een sanitaire voorziening te verzachten. 

Wat is een waterontharder?

Misschien nog niet gehoord van de waterontharder? Geen probleem, wij leggen het voor je uit. 

Een waterontharder is een slimme uitvinding die je aansluit op je waterleiding. Met dit apparaatje kan je de hardheid van water flink verminderen. Je voorkomt de ergste gevallen. Denk aan teveel kalk in je water en onnodige/extra onderhoudskosten. 

Soms bevat het een ionenwisselaar, andere keren magneten. Omdat de waterontharder hars en zout in zich heeft, zorgt het ervoor dat zij hard water kan verzachten. Dat is handig! Wij raden de magnetische waterontharder aan. 

Is een waterverzachter hetzelfde als een waterontharder?

Om kort antwoord te geven op deze vraag, ja. Een grappig feitje is dat een waterverzachter dezelfde definitie en functie heeft als een waterontharder maar we gebruiken in het dagelijks leven er een ander woord voor.  

Wat is een waterontkalker?

Er zit niet echt een heel groot verschil tussen de waterontharder en de waterontkalker. Een waterontkalker heeft meer als functie om de delen van kalk uit het kraanwater te verwijderen. Wanneer je twijfelt tussen deze drie, is dit een zekere aanrader. 

Samenvatting van deze blog

Je kan tot de conclusie komen dat een waterontkalker, een waterontharder en een waterverzachter ongeveer dezelfde betekenissen hebben. Toch is een waterontkalker iets anders dan de twee andere apparaatjes, maar een zekere aanrader als je nog twijfelt.