Wanneer mensen meer tijd hebben om over een interieur na te denken, dan komen er allerlei interessante creatieve ideeën naar boven. Soms is het wel lastig om alles te ordenen of een keuze te maken uit de verschillende opties die er zijn. In de coronatijd zijn mensen bijzonder creatief geweest en hebben allerlei inzichten gekregen over hoe ze hun interieur willen inrichten. Telkens als er buiten de deur niet veel te doen was, omdat alles dicht was, ging men binnen aan de slag. Wij willen je graag inspireren in deze blog en het gemakkelijker maken om te kiezen uit de verschillende opties voor je nieuwe interieur voor 2022.

Welke vloer moet ik kiezen?

Wanneer je een duurzame vloer wilt met een bijzondere portie uitstraling, dan is er volgens ons aardig wat te kiezen. Wij kiezen eigenlijk tussen twee opties: een vloer van vloertegels en een gietvloer. 

De eerste optie is erg mooi omdat deze gemakkelijk te leggen is en er een zekere huiselijkheid vanaf straalt. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een wat koelere uitstraling. Er zijn allerlei opties waaruit je kunt kiezen als het gaat over het design van je vloertegels. Zo zijn er vloertegels die lijken op beton, maar andere vloertegels lijken weer juist op een vloer van hout die gelegd is in een visgraatmotief. Dat ziet er behoorlijk luxe uit.

Optie twee: de gietvoer, is ook zeer gemakkelijk te realiseren en zeker wanneer je het laat doen, worden de resultaten geweldig. Bij een gietvloer gaat het over een kunststof laag die op een betonnen ondervloer wordt gegoten. De kunststof is zeer sterk en duurzaam. Je kunt de gietvloeren in allerlei kleuren krijgen en daardoor past hij altijd bij je woondesign. Ook kun je gemakkelijk de vloer dweilen met water. Dit is trouwens ook het geval met de tegelvloer.

Welke stijl zal ik kiezen? 

Vind je het leuk dat je interieurdesign ook na 2022 nog urgent en mooi is? Dan is het zaak om een stijl te kiezen die een zekere mate van minimalisme heeft. Gelukkig zijn deze stijlen tegenwoordig erg populair en gaan al jaren mee. De verwachting is dat deze zeker ook de komende jaren nog in zwang zullen zijn. We hebben het natuurlijk over de Scandinavische stijl en de industriële stijl. Bij de eerste stijl wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout, geweien en schapenvacht. Het kleurenpalet is erg licht. Bij de tweede stijl wordt er gebruik gemaakt van zaken die we bijvoorbeeld eerder in de fabriek, op een scheepswerf of in een schip tegen zouden komen. De materialen die binnen deze stijl vaak gebruikt worden zijn staal, beton en steigerhout. 

De vloeren die we hierboven genoemd hebben passen heel goed bij de industriële en Scandinavische stijl.