Als stukadoor bent u voortdurend op zoek naar mogelijkheden om uw werk efficiënter te laten verlopen. Op deze manier voorkomt u een onnodige verspilling van materialen, voorkomt u dat projecten langer duren dan hoogstnoodzakelijk is, enzovoorts. Er zijn verschillende manieren om werkzaamheden efficiënter te laten verlopen. In dit artikel zetten we een aantal van deze manieren voor u op een rijtje. Bekijk kritisch naar uw eigen manier van werken, om te beoordelen welke van deze manieren ook voor u interessant kunnen zijn.

 

Maak gebruik van een steekwagen en heupband

Een van de onderdelen die veel tijd kost bij stukadoorswerkzaamheden, is het verplaatsen van materialen. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van stenen, voordat een muur gestukadoord kan worden. Of wat te denken van het verplaatsen van zware meubels? Om dit makkelijker te maken en sneller te laten verlopen, kan de aanschaf van een steekwagen aan te raden zijn. Lees meer over het gebruik van steekwagens op de website van een online bouwmarkt.

 

Naast het gebruik van een steekwagen kan ook het gebruik van een heupband wenselijk zijn. Aan de heupband kunt u verschillende soorten gereedschap hangen. Denk aan een klauwhamer, een aantal schroevendraaiers, enzovoorts. Zo heeft u altijd gereedschap bij de hand tijdens het uitvoeren van klussen, zonder dat u voortdurend naar uw gereedschapskist moet lopen.

 

Laat bewoners een ruimte alvast bedekken

Een derde mogelijkheid om uw werk als stukadoor efficiënter te laten verlopen, is het laten beschermen van ruimtes door woningbezitters zelf. Vraag hen voor uw komst, of zij de vloer met kranten of stucloper kunnen bedekken, of meubels alvast weggehaald kunnen worden, enzovoorts. Zo kunt u direct aan de slag gaan, waar ook uw klant van profiteert! Het kost hen immers minder geld. Het verplaatsen van meubels is verstandiger dan het afdekken hiervan. Afgedekte meubels kunnen in de weg staan.