De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte er goed uitziet. Soms moet je de badkamer helemaal renoveren om deze naar wens aan te passen en moet je bijvoorbeeld een stukadoor inschakelen. Kalkaanslag kan de uitstraling van de badkamer echter ook enorm aantasten. Is er sprake van kalkaanslag, dan kun je dit relatief eenvoudig verhelpen. Zo kun je kalkaanslag bijvoorbeeld verwijderen met behulp van azijn. Ga wel goed na of de ondergrond tegen azijn kan!

Wat als je tegels vies blijven of beschadigd zijn?

Blijven je tegels erg vies of zijn deze beschadigd? Dan kun je ervoor kiezen om een stukadoor langs te laten komen. Deze kan de badkamer voorzien van stucwerk dat waterbestendig is. Stucwerk in de badkamer kan er prachtig uitzien en is bovendien beter voor de hygiëne in de badkamer. Bij stucwerk zijn er namelijk geen naden waar bacteriën zich kunnen ophouden.

Ook de oorzaak van kalkaanslag moet je aanpakken

Als je kalkaanslag in de badkamer hebt, kun je dit dus vrij gemakkelijk verwijderen. Het is echter ook belangrijk om de oorzaak aan te pakken. Doe je dat niet, dan zal de kalkaanslag zo weer terugkeren. Hoe kun je echter voorkomen dat er een kalkaanslag ontstaat? Kalkaanslag wordt veroorzaakt door kalk in het water. Wanneer je veel kalk in het water hebt, spreken we van hard water. Je kunt van hard water zacht water maken met behulp van een waterontharder. Heb je veel last van kalkaanslag, dan kun je dus een waterontharder aanschaffen. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft een aantal belangrijke voordelen. Om te beginnen is het zeer prettig dat de kalkaanslag in bijvoorbeeld je badkamer niet meer terugkeert. Daarnaast is dit beter voor huishoudelijke apparaten. Ook huishoudelijke apparaten kunnen namelijk last hebben van kalk en hierdoor zelfs eerder stuk gaan. Denk bijvoorbeeld maar aan het koffieapparaat dat je eens in de zoveel tijd zal moeten ontkalken. Wanneer je een waterontharder gebruikt, zal dit minder snel nodig zijn. Heb je erg hard water in huis? Dan is het kopen van een waterontharder dus zeer verstandig.