Je hebt de verschillende soorten zonnepanelen onderzocht, de belangrijke vragen beantwoord en je huis voorbereid, en nu is het tijd om de grote beslissing te nemen: Is het huren van zonnepanelen goedkoop? Er is niemand het juiste antwoord, omdat het afhankelijk is van een aantal belangrijke aspecten, waaronder jouw begroting, leefsituatie en energiedoelstellingen. We zullen je echter helpen bij de zoektocht naar zonnepanelen in Utrecht.

Zonnepaneel leasing

Er zijn twee manieren om zonnepanelen te leasen: Een zonnehuurcontract of een overeenkomst voor de aankoop van zonne-energie. Op één uitzondering na zijn de huur van zonne-energie en koopovereenkomsten vrijwel hetzelfde. Een zonnehuurcontract vereist dat je een vooraf bepaalde maandelijkse vergoeding betaalt om het zonne-energiesysteem te gebruiken en jouw energiekosten te verlagen. Je stemt ermee in de elektriciteit die door het systeem wordt opgewekt te kopen op grond van een overeenkomst inzake de aankoop van elektriciteit. Sommige bedrijven stellen je in staat een optie te selecteren, terwijl andere slechts een optie bieden.

De kosten van het leasen van zonnepanelen

De gemiddelde maandelijkse kosten van het leasen van zonnepanelen liggen tussen de €50 en €250. Hoewel sommige bedrijven een aanbetaling nodig hebben, stellen velen je in staat om een leaseprogramma te beginnen met een €0 down-verplichting. Vergelijkbaar met het verkrijgen van een lening voor een systeem, zal jouw maandelijkse tarieven worden bepaald door een verscheidenheid aan criteria, waaronder hoeveel energie je gebruikt, de business, jouw gebied, en jouw credit score. Als je een zonne-energiesysteem huurt, komt je niet in aanmerking voor belastingvoordelen of -voordelen.

Voor- en nadelen

Het leasen van een zonne-energiesysteem – op plaatsen waar het is toegestaan – kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor degenen die niet over de middelen beschikken om een systeem aan te schaffen.

Sunrun schat dat consumenten die zonnepanelen huren 10% tot 40% op hun energiekosten besparen. Klanten kunnen een vast maandelijks tarief kiezen of beginnen met een lagere maandelijkse betaling die geleidelijk in de loop der tijd stijgt. De huur van Sunrun is over het algemeen 25 jaar. Leasebedrijven beheren ook reparaties, en als het systeem uitvalt, wordt de consument niet in rekening gebracht.

Je kunt direct profiteren van energiebesparing door zonnepanelen te huren voor zeer weinig of geen aanbetaling. Dit is geweldig als je je energiekosten wilt verlagen, maar je je niet kunt veroorloven om een systeem helemaal te kopen of niet in aanmerking komt voor een lening.

Echter, als je jouw huis wilt verkopen voordat jouw huurovereenkomst verloopt, moet je voorbereid zijn op problemen. Je moet de potentiële koper overreden om de zonnehuur over te nemen, of je moet de huur betalen alvorens te verkopen.