Bij makelaar bussum helpen ze je graag verder met je zoektocht naar de ideale woning. We hebben een aantal voordelen hieronder voor je verzameld. 

Betere toegang tot huizen

Makelaars kennen de lokale markt van binnen en van buiten. Hoewel de meeste huizen  online vermeld zijn, houden veel verkopers hun verkoop nogal privé. Er zijn vele redenen hiervoor, denk aan nieuwsgierige buren, echtscheiding, financiële strijd of gezondheid. In deze gevallen kan een makelaar heel nuttig blijken te zijn. Zij kunnen je exclusieve toegang verschaffen tot een huis dat je anders misschien gemist zou hebben.

Onderhandeling

Een ervaren makelaar kan problemen signaleren met een potentiële woning die anders misschien onopgemerkt bleven. Ze kunnen checken of het huis helemaal in orde is. 

In gevallen waar er een aantal gebieden zijn die verbetering vereisen, daar kan je makelaar helpen om te onderhandelen. Dit onderhandelingsproces kan het verlagen van de prijs als hoofdpunt hebben. 

Zonder de hulp van een ervaren makelaar kunnen deze problemen onopgemerkt blijven, of je onderhandelingsvaardigheden zullen niet resulteren in het resultaat waar je op hoopte. Als het gaat om je potentiële toekomstige woning, kan het er emotioneel aan toe gaan. Daarom is het goed om een makelaar te hebben die emotioneel los staat van het hele verhaal. Een zekere koelbloedigheid gekoppeld aan kennis over de huizenmarkt werpt al snel zijn vruchten af. Dus wie kun je nu beter laten onderhandelen dan een makelaar. 

Papierwerk, papierwerk, papierwerk

Er mag geen twijfel over bestaan, samen met de verkoop van een huis komt een overvloedige hoeveelheid papierwerk. Dit kunnen zijn:

– Akte

– Rekening van verkoop

– Beëdigde verklaring van titel

– Verkopers beëdigde verklaring

– Aangiften overdrachtsbelasting

– Schriftelijk bod

– Reparaties

Als het allemaal gezegd en gedaan is, heb je waarschijnlijk een hele plank gewijd aan de aankoop van je nieuwe huis. Met al dit papierwerk komen handtekeningen en meerdere kopieën. Een makelaar kan je helpen het papierwerk bij te houden, en nog belangrijker, ervoor te zorgen dat alles is ondertekend en compleet is.

Niet alleen dat: de meeste makelaars zullen je papierwerk bewaren in het bestand, zodat je vele jaren na de verkoop het nog eens zou kunnen opvragen mocht dit nodig zijn. Hoewel je zeker al dit papierwerk zelf ook moet bewaren. Je kunt een makelaar altijd benaderen voor vragen.