De meeste woonkamers bestaan tegenwoordig uit frisse, lichte kleuren. De meeste houten jaloezieën hebben een mooie donker kleur. Hoe combineer je deze kleuren en zorg je voor een overgang bij de ramen? We geven advies voor elk interieur.

 

Jaloezie in kleine ruimtes

Laat het wonen in een flat of kleiner huis je er niet van weerhouden om te experimenteren met houten jaloezieën. Overweeg om ze te combineren met lichtere muren. Dit sterke contrast houdt je kamer helder, levendig en ruimtelijk, terwijl het een vleugje rijke kleur geeft waar het het meest nodig is. Denk aan room wit tegen donker koffiebruin hout en je ontdekt de perfecte mix van weelde en functionaliteit.

 

Donkere accessoires

Een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je donkere houten jaloezieën gemakkelijk in je kamer passen, is door accessoires met soortgelijke kleur in je interieur toe te voegen. Denk aan donkere houten fotolijsten tegen lichte muren of zelfs stoelen met een rijke bruine kleur rond je eetkamertafel. Door de warme tinten op meerdere plaatsen in je huis uit te kiezen, zorg je ervoor dat de jaloezieën eruitzien als een weloverwogen en stijlbewuste keuze.

 

Combineer met gedurfde gordijnen

Creëer een prachtige look door je donkere houten jaloezieën met lange gordijnen te combineren. Kies voor lichtere tinten om elke kamer op te vrolijken. Deze stijl past perfect, in het bijzonder in eetkamers met een hoog plafond.

 

Kies de slaapkamer voor ontspanning

Donkere houtsoorten zijn perfect voor ruimtes waar minder licht gewenst is – vooral de slaapkamer. Creëer een omgeving waar je tot rust komt met zonwering die het licht filtert en een kamer direct opwarmt. Je kunt ook je bedframe aanpassen aan de kleur van de jaloezie om continuïteit in je kamer te creëren.

 

Speel met de verlichting

Voor een echte luxueuze uitstraling en om extra licht in de kamer te brengen, kun je overwegen om vitrinespots op het plafond boven je donkere jaloezieën te plaatsen. Dit zal niet alleen je kamer overspoelen met licht wanneer dat nodig is, maar helpt ook om de stijlvolle elementen van de jaloezieën te versterken.

Ben je overtuigd van de kracht van deze zonwering? Goedkope houten jaloezieën vind je eenvoudig online.