Woningisolatie is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren. Het helpt niet alleen bij het besparen van energie, maar ook helpt het bij de aanpak van de stijgende energierekening. De meerderheid van de huishoudens betaalt jaarlijks veel geld aan de energiemaatschappij, wat vooral is te wijten aan het gebruik van verwarming en koelings apparaten. Als gevolg van onjuiste isolatie is er sprake van warmteverlies, waardoor er vervolgens meer energie gebruikt moet worden om uw huis op een goede temperatuur te brengen. Door het isoleren van de woning kunt u veel energie besparen in huis. Bekijk direct de mogelijkheden van een beter geïsoleerd huis in Rotterdam, Utrecht of Den Haag.

Welke vormen van isolatie zijn er allemaal?

Er zijn verschillende vormen van isolatie beschikbaar tegenwoordig. Een populaire variant is spouwmuur isolatie. Isolatie wordt gemeten in de R-waarde, hoe groter de R-waarde, hoe effectiever de isolatie is. U kunt kiezen tussen de verschillende soorten isolatiemateriaal zoals glasvezel, polystyreen, mineraal, wol en nog veel meer. Verder kunt u ook kiezen tussen de groene isolatie opties zoals cellulose, katoen, soja en anderen.

Tip: schakel eerst een expert in

Voordat u kiest voor het isoleren van uw woning, is het handig om eerst een expert in te schakelen die een analyse kan doen. Dit helpt u weten waar en hoeveel isolatie nodig is om het warmteverlies te minimaliseren en hierdoor energie te besparens. Daarna kunt u ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan of een professional in te huren. Zolder isolatie is waarschijnlijk het eerste dat gedaan moet worden om warmteverlies te minimaliseren. Afgezien van de zolder, zijn er nog andere delen van het huis, die goed geïsoleerd moeten worden zoals de buitengevel, kelder muren, maar ook vloeren en plafonds in de buurt van ongeconditioneerde gebieden.

Wat zijn nu onderaan de streep de voordelen?

Woningisolatie bewijst nuttig te zijn. Het houdt uw huis warm in de winter en koel in de zomer en hierdoor leeft u comfortabeler. Daarnaast vermindert het ook de overdracht van geluid, waardoor geluidsoverlast in het huis verleden tijd word. Het verbetert ook de brandveiligheid van uw huis doordat het grootste deel van het isolatiemateriaal brandvertragend is.

Vraag een offerte op via Isolatierevolutie.nl
Benieuwd wat isolatie voor jouw woning kan betekenen? Vraag dan eenvoudig meerdere offertes op bij vakmannen in de buurt. Deze kunnen jou een gespecificeerde offerte sturen met daarin de werkzaamheden. Ook kunnen zij samen met jou doorrekenen wat dit voor besparing kan opleveren op de lange termijn. Ga dus niet perse voor de voordeligste aanbieder, maar kijk ook naar de materialen (bijvoorbeeld glaswol, korrels of PUR) die gebruikt worden.