Het is tijd om een nieuwe vloer aan te schaffen, maar je weet niet welke vloer je moet kiezen. Dit is ook lastig. In deze blog geven we een aantal tips voor het uitkiezen van de juiste vloer. Zo hebben we het over de ruimte, de lichtval en de materialen.

Hou rekening met de grootte van de ruimte

Hoe groot of klein een kamer ook is, de kleur van de vloer heeft altijd een grote impact op het gevoel dat heerst in de kamer kamer. Zo kan je als je kamer groot is, overwegen om voor je nieuwe vloer warme of donkere tinten te kiezen, zoals bijvoorbeeld walnoot. Door deze kleurkeuze lijken grotere kamers wat kleiner, hierdoor voelen ze gezelliger aan. Dit effect werkt echter ook andersom. Heb je een kleine kamer, kies dan een lichte kleur. Hierdoor lijkt je kamer een stuk groter!

Denk aan het licht

Door de dag heen verandert de lichtval in je kamer. Wanneer je een vloer ’s nachts bekijkt krijg je namelijk een heel ander gevoel bij de vloer, dan wanneer je de vloer in de middag bekijkt, met meer zonlicht. Zorg er dus voor dat als je een vloer koopt, of er foto’s zijn van de vloer op verschillende tijdstippen, zoals in de avond en ochtend. Vaak kun je bij de winkel ook een soort proef tegeltje of laminaat  meenemen. . Denk er hierbij dan ook aan in welke kamer je de vloer wilt. Op deze manier weet je ook of de kamer donker is of niet.

Welk materiaal

Welk materiaal moet je kiezen voor de vloer? Er zijn zoveel verschillende materialen, dat je moet kijken naar je eigen eisen en wensen. Is het nodig dat de vloer doordat je kinderen hebt, tegen een stootje kan? Komt de vloer in een vochtige ruimte zoals de badkamer? Dan is het handig als die waterbestendig is. Zo kan je in de badkamer het best voor een gietvloer of tegels kiezen. Dit zijn allemaal punten waar je rekening mee moet houden!