Spouwmuurisolatie is veruit de meest populaire vorm als het om isolatie gaat in Nederland. Dat is ook niet zo gek, het is snel geplaatst, bespaart geld en is daarnaast ook nog eens betaalbaar. Twijfel je nog of zou je graag meer informatie willen lezen? Ga dan snel verder met het lezen van dit artikel.

Spouwmuurisolatie, wat is het?

Een spouwmuur heeft naast een binnen- en buitenmuur ook nog een luchtruimte tussen deze muren zitten, dit wordt de spouw genoemd. Deze luchtruimte wordt bij een spouwmuurisolatie gevuld met isolatiemateriaal. Dit gebeurt heel eenvoudig door middel van een aantal gaten die in de buitenmuur geboord worden. wees niet bang, je ziet na afloop niets meer van deze gaten; deze worden netjes en vakkundig gedicht. De isolatie duurt niet lang en is binnen één dag klaar. 

Wat zijn de voordelen?

De grootste en belangrijkste reden voor mensen om de spouwmuren te laten isoleren, is vanwege de besparing. Het zorgt namelijk direct voor een daling in het gasverbruik, wat je jaarlijks een besparing van €300 tot €600 kan opleveren. Daarnaast verdient de isolatie zich, mede door deze hoge besparing, binnen 4 jaar terug. Ook zorgt het ervoor dat het in de winter aangenamer is in huis, terwijl het in de zomer juist koeler blijft en stijgt de waarde van je woning. Wil je meer informatie, dan kan dat op de websites voor offerte vergelijken.   

Offertes voor de isolatie vergelijken

Ben je benieuwd naar wat verschillende bedrijven te bieden hebben en zou je daarnaast graag de kosten willen weten voor de spouwisolatie? Op de website van offertevergelijker kun je tot wel 3 offertes van professionals uit jouw buurt gratis en vrijblijvend aanvragen, en daarnaast ook eenvoudig met elkaar vergelijken. Op die manier maak jij makkelijker de juiste keuze. Dit kost je in totaal misschien een paar minuten, maar kan wel een besparing van maximaal 30% opleveren! Spouwmuurisolatie offertes met elkaar vergelijken doe je heel makkelijk via de website.