In deze blog vind je de meest handige tips die jou overal en altijd kunnen en gaan helpen. Ook als je geen ervaring hebt of vaker hebt geschilderd. Het gebruiken van deze tips en adviezen, kan erg handig zijn. Ook kan je voorkomen dat je knoeit of onnodige fouten maakt tijdens het schilderen. 

Tip 1: Kopen van de nodige spullen

Als je van plan bent om te gaan schilderen, is het handig om eerst een boodschappenlijstje te maken van spullen die je nog hebt. Van verfpotten tot verfkwasten. Als je de spullen hebt gekocht, dan is het tijd voor het echte werk! 

Heb je advies nodig omdat je niet weet wat je moet kopen of welk type product je kan gebruiken? Vraag bij een kennis, vriend of familielid wat voor producten zij gebruiken. Die hebben vast veel ervaring opgedaan bij het schilderen in de tuin of om het huis. 

Tip 2: Kies de juiste materialen

Neem snelle en tegelijkertijd goede beslissingen. Ga je voor een goede kwast of een roller? Allebei kan ook natuurlijk. 

Bij het kiezen en nemen van een hoge kwaliteitskwast, gaat het schilderen een stuk sneller en krijg je een prachtig eindresultaat.

Hierbij een tip: Als je de keuze legt bij een roller, haal dan voor gebruik een schuurpapiertje overheen. Op die manier laat het ding geen haartjes achter.

Tip 3: Troep weghalen van de muur

Begin altijd met een lege wand. Haal daarom zoveel mogelijk spullen weg. Ook al is het aan, in of tegen de muur leunen. Hierbij moet je denken aan, oud behang, verf en andere losse spullen zoals muurschilderingen en spijkers.

Tip 4: Bedek je vloer en plafond

Voordat je begint met schilderen of kitten, moet je eerst oude of schildersdoeken neerleggen op de grond. Als je dat hebt gedaan, ga je verder met het afplakken van de tape op de muren. 

Hierbij is het advies om deze twee tips op te volgen. Er zijn namelijk meerdere redenen voor. 

  1. Vlekken op de vloer zijn niet bepaald fijn en gaan er niet makkelijk af.
  2. Schoonmaken duurt lekker lang. Dat is zonde van je tijd.

Ben je op zoek naar een schilderwinkel? Voor binnen en voor buiten heeft Bestel-verf.nl een groot verfpotten assortiment. Dus voor jou een ruime keuze.