Met een gietvloer betonlook voorzie je jouw pand of woning eenvoudig van een industriële look. Daarnaast kent een gietvloer van beton nog vele andere voordelen boven bijvoorbeeld een hardhouten vloer. Wanneer je een gietvloer door een professionele vakman laat aanleggen, kun je nog tientallen jaren genieten van jouw betonlook vloer. Wat is een gietvloer precies? Hoe gaat het aanleggen in zijn werk en welk prijskaartje hangt daaraan? Wat zijn de voordelen van een betonlook vloer? Lees snel verder voor de antwoorden op deze vragen.

Wat is een gietvloer?

Allereerst is het wellicht fijn om te weten wat een gietvloer precies is. De naam verklapt al veel: het is een vloer die in lagen op het oppervlak in huis of bedrijfspand wordt gegoten. Doordat het een secuur werk is dat veel tijd in beslag kan nemen, kun je deze klus het beste uitbesteden aan een professioneel vakman. Een gietvloer kan vaak tegelijkertijd met een vloerverwarming aangelegd worden. Deze twee zijn namelijk zeer goed te combineren. Als alles goed uitgevoerd wordt, kent het hebben van een gietvloer namelijk vele voordelen.

Voordelen gietvloer

Gietvloeren zijn ontzettend duurzaam. Een betonlook vloer kan tientallen jaren meegaan en de meeste gietvloeren gaan tot wel 30 jaar mee! Ook is een gietvloer zeer onderhoudsarm. Doordat een gietvloer geen naden heeft, kan er geen stof en vuil ophopen tussen de vloerdelen. Bovendien zijn vlekken, doordat de vloer waterafstotende materialen bevat, gemakkelijk te verwijderen. Onderhoud van een gietvloer bestaat dus enkel uit regelmatig stofzuigen en dweilen. Wanneer een gietvloer aan vervanging toe lijkt te zijn, hoef je vaak enkel een coating aan te laten brengen om je vloer weer als nieuw te maken.

Wat kost een gietvloer?

Door de ruime keuze uit kleuren, materialen en afwerkingen lopen de prijzen uiteen. Ook hangt het totale kostenplaatje af van de grootte van de ruimte die je wil voorzien van een gietvloer. Bij gietvloerprijzen.nl kun je al terecht voor een gietvloer vanaf €24,- per vierkante meter. En de keuze van een gietvloer houdt niet op bij het kiezen van een kleur en materiaal. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om jouw gietvloer te voorzien van vloerverwarming of een anti-slip laag. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om een logo in de gietvloer te laten verwerken.