Als u een bedrijfsauto verzekeren wilt, dan heeft u een aantal belangrijke beslissingen te maken. En deze beslissingen hebben direct invloed op de kwaliteit van uw verzekering en de dienstverlening van de verzekeraar. Een bedrijfsauto verzekeren is niet erg anders dan het verzekeren van een personenauto. Het verschil is dat de auto die u met een bedrijfsautoverzekering verzekert tot het vermogen van een onderneming hoort en dat u de auto dus ook als zodanig registreert. Wilt u uw bedrijfsauto verzekeren, dan is de onderstaande informatie vast handig voor u.

Uw bedrijfsauto verzekeren met de beste dekking

Eerst moet u nadenken over de dekking van uw verzekering en dit is de basisverzekering die u later uit kunt breiden. Er worden u dan drie opties aangeboden en de keuze die u maakt zal afhangen van de leeftijd van de auto, de dagwaarde van de auto, maar ook de mate waarin u van uw auto afhankelijk bent. Uw bedrijfsauto verzekeren begint met het uitkiezen van het soort verzekering dat bij uw situatie past. De onderstaande informatie helpt u daarbij.

1.     Een WA verzekering

In de meeste gevallen wordt er voor een WA verzekering gekozen als de auto ouder is dan 10 jaar en als deze een lage dagwaarde heeft. De WA verzekering is de minimale verzekering die u moet afsluiten en de kosten zijn dan ook het laagste. Met een WA verzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u aandoet bij anderen. Wilt u uw bedrijfsauto zo verzekeren, dan is dit in veel gevallen niet voldoende. Tenzij u de auto weinig gebruikt en u er ook niet afhankelijk van bent.

2.     Een beperkt casco verzekering

U kunt uw bedrijfsauto ook verzekeren met een beperkt casco verzekering. Deze optie is wat duurder, maar dekt u wel voor meer situaties. Stel, uw bedrijfsauto wordt gestolen, beschadigt door een natuurramp, loopt schade op als gevolg van brand of een aanrijding met een dier, dan wordt de schade door een beperkt casco verzekering wel vergoed. Heeft u een bedrijfsauto van 6 tot en met 10 jaar oud, dan kan dit een goede optie zijn, vooral als u geld wilt besparen. U krijgt namelijk een goede dekking voor een lagere prijs.

3.     Een allrisk verzekering

De meeste mensen die een bedrijfsauto verzekeren doen dit echter met een allrisk verzekering. Vooral als u financieel afhankelijk bent van uw auto, als u er veel mee rijdt en als deze jonger is dan 6 jaar is dit zeker aan te raden. Uw auto bezorgt u inkomsten en het is dan niet meer dan logisch dat u deze zo goed mogelijk verzekert. Besluit u uw auto allrisk te verzekeren, dan bent u eigenlijk op elke situatie voorbereid. U krijgt dan dezelfde dekking als bij een beperkt casco verzekering, maar daarbij wordt schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw eigen voertuig ook vergoed en ook schade als gevolg van vandalisme. Uw bedrijfsauto allrisk verzekeren is de duurste optie, maar tegelijkertijd krijgt u hier ook het meeste voor terug en zekerheid is daar slechts één onderdeel van.

Uw bedrijfsauto verzekeren met een aanvullende verzekering

Vervolgens heeft u de mogelijkheid om de verzekering die u gekozen heeft uit te breiden met een aanvullende verzekering. En dan zijn er verschillende opties. U kunt uw bedrijfsauto verzekeren met een rechtsbijstandverzekering of een verhaalbijstandsverzekering. Inzittenden verzekert u met een inzittenden schade- en/of ongevallenverzekering. Wilt u een bestelauto als bedrijfsauto verzekeren? Overweeg dan een eigen vervoer verzekering af te sluiten. Daarmee zijn de voorwerpen die u met uw bedrijfsauto vervoert ook verzekerd. Met de aanvullende verzekeringen kunt u uw bedrijfsauto verzekeren op een manier die bij uw specifieke situatie past.

Het eigen risico bepalen

Gaat u een bedrijfsauto verzekeren, dan krijgt u ook met het eigen risico bedrag te maken. En hieronder wordt uw eigen bijdrage verstaan die u betaalt als u een claim indient. Verzekeraars zetten deze eigen risico bijdrage zelf in en meestal is dit bedrag dan standaard €200 tot €250. U kunt uw bedrijfsauto ook verzekeren met een lager eigen risico bedrag, zodat u dan bij een claim zelf minder moet bijleggen. Dit betekent dan ook dat uw premie omhoog gaat. Heeft u genoeg geld achter de hand, dan bespaart u dus als u het eigen risico hoger zet. Zo kunt u uw bedrijfsauto verzekeren en toch invloed uitoefenen op de prijs van de premie.

Bedrijfsautoverzekeringen vergelijken

Met de bovenstaande informatie in uw broekzak is het nu tijd om de beste verzekering uit te kiezen. Ongeacht van hoe u uw bedrijfsauto verzekeren wilt, kan een vergelijkingssite dan echt een uitkomst bieden. Het maken van een vergelijking van het marktaanbod van de meeste en zo niet alle verzekeraars helpt u bij het kiezen van de beste verzekering voor u. Zorg er dan wel voor dat u een vergelijkingssite uitkiest die onafhankelijk is en dus de resultaten op een onpartijdige en objectieve manier presenteert. U controleert dit door deze informatie op te zoeken op de website of door voor een vergelijkingssite met een keurmerk te kiezen. Een ander belangrijk kenmerk van een goede vergelijkingssite is dat deze een groot gedeelte van het marktaanbod laten zien en dus met meerdere verzekeraars samenwerken. Eventueel kiest u twee vergelijkingssites uit, zodat u zeker weet dat u uw bedrijfsauto verzekeren kunt met de beste regeling van dat moment.

Uw nieuwe verzekering afsluiten

U heeft een goede vergelijkingssite gevonden, u heeft de filters nauwkeurig ingevuld en u heeft een selectie gemaakt van resultaten die aansluiten bij wat u zoekt. Deze resultaten vergelijkt u vervolgens op prijs en inhoud, zodat u ook weet waarvoor u betaalt. Zo vindt u de beste verzekering, maar hoe zit het met de beste verzekeraar? Deze wijst u aan door recensies door te lezen van huidige klanten. Zij vertellen u hoe het is om een claim in te dienen bij een bepaalde verzekeraar, over de kwaliteit van de klantenservice en over de dienstverlening. Nu heeft u alle informatie die u nodig heeft om uw bedrijfsauto te verzekeren. U kiest een kwalitatieve verzekeraar en een verzekering die weer voor een jaar aan al uw behoeften voldoet.

Kijk op www.diks.nl.