Besparen op je energiekosten

Met buitengevelisolatie wordt het isoleren van buitengevels van woningen en gebouwen met een gepleisterde afwerking bedoeld. Buitengevelisolatie is een prima oplossing als je wil besparen op de energiekosten. Het is de meest duurzame manier van warmte-isolatie. Het isoleren van de buitenmuren zorgt ervoor dat de warmte niet naar buiten lekt. Je houdt de warmte hiermee binnen en het zorgt er ook voor dat de wanden warm worden. Hierdoor blijft je woning ook langer warm, ook als je de verwarming al hebt uitgezet.

 

Beter wooncomfort

Buitengevelisolatie zorgt ervoor dat de warmte in je huis blijft. De temperatuur in je woning blijft ongeveer hetzelfde, doordat de warmte ook in de muren zit. Dit zorgt voor meer wooncomfort en door de warmte in de muren worden er bovendien vochtproblemen voorkomen.

 

De voordelen

Door de sterk isolerende werking bespaar je enorm op je energiekosten. Daarnaast wordt de warmte volledig benut aangezien deze in de muren blijft zitten en niet naar buiten lekt. De muur wordt ook beschermd door de warmte en voorkomt vochtproblemen en schade door spanningsverschillen. In de zomer is buitengevelisolatie ook nuttig doordat het beschermt tegen de hitte. Isolatie van je woning zorgt verder voor een stijging in de waarde van je woning en ziet en maakt het uiterlijk van de woning aantrekkelijker. Na het isoleren van de woning wordt het werk vaak afgewerkt met stucwerk of sierpleisters om de woning er mooi uit te laten zien. Ten slotte heeft de isolatie ook een geluidswerende functie.

 

Wat kan ik zelf doen?

Als je zelf je woning wil verduurzamen hoef je niet meteen je woning te verbouwen. Je kunt eigenlijk heel makkelijk een goede stap in de richting doen door over te stappen op een energie leverancier die groene energie levert. Met minimale inspanning zorg je zo voor een duurzamer leven.

 

Hoe kies ik een andere energieleverancier?

Er zijn verschillende online vergelijkingssites die energieleveranciers vergelijken. Een voorbeeld van een online vergelijkingssite die ook groene energie vergelijkt is Overstappen.nl. Als je elk jaar overstapt kun je daarnaast heel wat besparen op je energiekosten. Ga dus snel aan de slag voor een goedkoper en duurzamer leven.