Door het gebruik van betonvloer coating brengt u een dunne laag kunststof aan op uw bestaande betonnen vloer. Hierdoor krijgt de vloer een mooie industriële uitstraling, terwijl de kenmerkende voordelen van de vloer behouden blijven. Betonvloer coating hoeft niet uitsluitend gebruikt te worden op een betonnen onderlaag, maar kan ook op bijvoorbeeld cement of anhydriet. Ook in vochtige of juist zeer droge ruimtes, zoals de garage of de kelder kan betonvloer coating worden aangebracht.

Epoxy vloercoating

Een van de meest gebruikte soorten vloercoating is de epoxycoating. De belangrijkste reden dat dit materiaal vooral in bijvoorbeeld garages, magazijnen en de chemische industrie wordt gebruikt, is dat een epoxycoating geen negatieve invloed heeft op de draagkracht van de vloer. U behoudt dus een sterke vloer, terwijl deze een schitterende uitstraling heeft, die geheel aansluit bij de ruimte waarin de epoxy vloercoating wordt gebruikt. Bron: https://www.kunststof-gietvloer.nl/

Gietvloer met betoncoating laten leggen

Betoncoating kan prima gebruikt worden om een gietvloer te laten leggen en dat kan zowel in uw bedrijfspand als woning. Een van de grootste voordelen van een gietvloer is dat de vloer in verschillende ruimtes naadloos wordt gelegd, waardoor deze stof- en vochtvrij is. Afhankelijk van het soort vloer dat u kiest, kan de vloer verschillende uitstralingen en zelfs patronen hebben. Het laten leggen van een gietvloer duurt vaak enkele dagen. Dit, doordat de vloer in verschillende lagen gelegd wordt. Voordat men een nieuwe laag kan aanbrengen, dient de vorige laag eerst volledig gedroogd en uitgesmeerd te zijn.

De voor- en nadelen in het kort

Betonvloer coating kan zowel in bedrijfspanden als woningen worden gebruikt. De vloer wordt naadloos gelegd en is daardoor gemakkelijk te onderhouden. Vuil, stof en vocht kan zich namelijk nergens verbergen. Eenmaal per week de gietvloer schoonmaken met water en een niet-bijtend schoonmaakmiddel, is voldoende. Gietvloeren zijn een stevige investering,maar gaan jaren mee. Het vervangen van een gietvloer is eenvoudig, doordat men alleen de toplaag hoeft te verwijderen en een nieuwe laag aan te brengen.