Stucwerk is een ideale manier om de muren en plafonds in jouw woning verf en behangklaar te maken. Maar dat is niet de enige reden waarom je een stukadoor kunt inschakelen. Lees verder en ontdek alle verschillende soorten stucwerk. 

Glad stucwerk 

Stucwerk wordt veel gedaan wanneer er een muur of plafond geschilderd of behangen moet worden. Dit komt omdat stucwerk er voor zorgt dat alle oneffenheden en onegale plekken egaal gemaakt worden. Oftewel, glad stucwerk. Glad stucwerk kan ook gedaan worden zonder dat er verf plannen zijn, want een gladde muur zorgt er ook voor dat de kamer net en ruimtelijk eruit komt te zien. Het stucen van een muur op deze manier kost vaak tussen de € 8,- en € 25,- per m². 

Wat is spackspuitwerk? 

Deze manier van stucen kost € 5,- tot € 15,- per m², en is hiermee één van de goedkoopste manieren.
Je hebt hierbij te maken met een kant-en-klaar product wat zorgt voor een korrelstructuur op je muur. Het is dus een hele andere manier van stucen dan wanneer je wilt gaan schilderen of behangen. Door het aanbrengen van deze korrelstructuur zorg je ervoor dat de muren of het plafond er uniek uit komen te zien. Je kunt kiezen uit een grove of een fijne korrel en het wordt aangebracht met een spackspuitmachine. 

Alles over Sierpleister 

Als laatste gaan we het hebben over sierpleister. Hierbij gaat het erom dat de muur karakter krijgt en er een uniek patroon op de muur aangebracht wordt. Sierpleister bestaat uit meerdere onderdelen. 

  • Spachtelputz. Deze vorm bestaat voor 80% uit marmerkorrels en 20% uit bindmiddel en zorgt voor een mooie en sterke afwerking.
  • Granol. Dit is een sierpleister met een erg grove structuur en zit vol putjes en groeven. 
  • Rustiek. Rustiek wordt gebruikt voor de afwerking van de muren en plafonds en kan heel goed tegen een stootje. Het is dus een sterk middel. 

Alle soorten sierpleister kosten gemiddeld € 12,- tot € 25,- per m². 

Wil je meer weten over stuken, of ben je op zoek naar een stukadoor uit Amsterdam? Ga dan naar stukadoorgids.nl.