Wie tot op de millimeter afstanden wil kunnen berekenen, laat tegenwoordig de ouderwetse meetlat in de gereedschapskist liggen en schaft een goede laser meter aan. Laser meters kunnen afstanden tussen de meter en een object tot op de millimeter nauwkeurig berekenen. Daarnaast is het met een laser meter ook mogelijk de oppervlakte van een kamer of muur te berekenen en kan men zelfs de hoogte van een specifiek object berekenen.

Hoe werkt een laser meter?

Bij een laser meter wordt gebruik gemaakt van de lasertechniek om afstanden te bepalen. Hierbij dient de laser meter eerst op een specifiek object te worden gericht. Vervolgens activeert men de meter en worden er via een laserstraal kleine impulsen uitgezonden. Deze impulsen weerkaatsen vervolgens op het geselecteerde object. De tijd die de impulsen nodig hebben om te weerkaatsten tussen de meter en het object, wordt vervolgens omgezet in millimeters.

Extra functies van een lasermeter

Wie een laser meter aanschaft, doet er verstandig aan te kiezen voor een laser meter die beschikt over uitgebreide functies. Voordelige laser meters zijn bijvoorbeeld niet uitgerust met een Bluetooth functie. Hierdoor is het niet mogelijk om data die si verzameld door de laser meter te delen met anderen. Ook het uitvoeren van berekeningen, zoals optellen van verschillende afstanden, is doorgaans alleen in de betere laser meter ingebouwd.

Waar kan ik een afstandmeter aanschaffen

Afstandmeters, waaronder dus ook de lasermeter, worden onder andere verkocht in de betere doe-het-zelf winkels. Daarnaast kunt een afstandmeter ook online kopen. Bij de aanschaf van een afstandmeter bij een online webwinkel, heeft u de mogelijkheid afstandmeters van verschillende merken en prijzen met elkaar te vergelijken. Ook de extra functionaliteiten staan bij elke afstandmeter duidelijk aangegeven. Een afstand meter online kopen, heeft dus duidelijk meer voordelen dan wanneer u de meter in een fysieke winkel koopt