Bij de voorbereiding van het aas moet je bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je je  kansen op succes niet vermindert. Blijven de muizen na deze maatregelen terug komen of worden het er juist meer kun je altijd nog een plaagdier expert laten kijken naar de situatie.

Gebruik handschoenen

Of je nou aas in de val plaatst of een dode rat verwijdert, je moet handschoenen aantrekken. Het is essentieel omdat de handschoenen voorkomen dat je jouw geur op de val achterlaat. Muizen kunnen de geur gemakkelijk oppikken en hun intuïtieve aard zal hen ervan weerhouden om voor het aas te gaan. Ook wanneer je een gevangen muis verwijdert, raak deze niet met blote handen aan, de muis kan ziek zijn en het is beter om veilig te blijven. De meeste soorten handschoenen zijn voldoende. je kunt de vaatwanten of zelfs gezondheidshandschoenen gebruiken, zolang je je handen van het aas en de val houdt.

Zet de meeste vallen op één dag

Ze zeggen dat de meest geschikte tijd om de muizen te raken op de eerste dag is wanneer je de muizenvallen installeert met behulp van de beste muizenlokaastechnologie. Start daarom een krachtige campagne tegen hen op de openingsavond van de aanval. Gebruik voldoende muizenvallen en plaats ze op de juiste manier.

Verwacht geen onmiddellijke resultaten

Wanneer je een muizenval krijgt, kun je denken dat je direct bevredigende resultaten zult bereiken. Echter, je moet de muizen naar de val lokken door ze in hun drukke gebieden te plaatsen. Dit doe je door de trekker uit te schakelen en lokaas te gebruiken waar ze het meest van houden. Dus ze zullen blijven komen voor meer, omdat ze nu gewend zijn aan het, dan kun je de trekker zijn werk laten doen.

Gebruik kleine stukjes aas

Het overbelasten van de val met aas is niet de juiste manier om dit te doen. Als je dit doet, zullen de slimme muizen het weglikken zonder dat de trekker enige activiteit waarneemt. Daarom zullen deze kleine jongens je aas blijven eten, wegkrabbelen, zich vermenigvuldigen en uiteindelijk terugkeren als een kolonie.

Gebruik voldoende muizenvallen

Voor betere resultaten, plaats de muizenvallen langs de muur met een afstand van 2 meter tussen de muizenvallen. Het is de beste manier om er een groot aantal te krijgen. Anders, als ze veel in een specifieke locatie zijn, zet de muis vallen die inches uit elkaar om hun aantal tegen te gaan.

Blijf het aas veranderen

Wanneer je de juiste muizenval lokaas hebt gevonden, vergeet dan nooit om het lokaas van tijd tot tijd te verwisselen. Het aas moet altijd vers zijn, en als je het laat rotten en een slechte geur afgeeft, wordt het een rattenafweermiddel.