Is het tijd voor iets nieuws in de woonkamer? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je je aan het oriënteren op muurbekleding? Muren bekleden kan op allerlei verschillende manieren. Met een leuk bloemenprintbehangetje of een opvallende kleur kun je je woning een andere look en feel geven. Je hoeft de muren niet altijd met simpel behang of verf te bekleden, er zijn nog een aantal andere originele opties. 

Kies voor hout

In je interieur kun je verschillende materialen gebruiken. Zo kan er bijvoorbeeld voor de muur gekozen worden voor een behang met een zachte stof. Wil je het graag anders aanpakken? Kies dan voor houten muurbekleding. Hout is een tijdloos materiaal dat je op allerlei manieren in je woning kunt gebruiken. Er zijn verschillende typen hout waaruit je kunt kiezen, zo zit er bijna altijd voor ieder wat wils bij. Houten wandbekleding kun je erg goed toepassen in de slaapkamer om meer sfeer te creëren, maar een houten muur is ook in de woonkamer geschikt. 

Een speelse muurschildering

Houd je het toch liever bij verf? Een kleurtje op de muur kan al voor een heel ander gezicht zorgen. Om het toch iets specialer te maken, kun je voor een ware muurschildering kiezen. Je zit niet gebonden aan behangprints, maar kunt je eigen muurbekleding bedenken. Voor een muurschildering kun je speciale schilders inhuren. Erg leuk voor een kinderkamer, maar ook voor de slaapkamer. 

Wil je graag een oud meubel opknappen en dezelfde kleur als de muur gebruiken? Kies dan voor chalk paint. Dit is een egaal dekkende verf op waterbasis. Chalk paint bevat veel krijt en is daardoor veel hoger gepigmenteerd dan normale verf. Hierdoor zal de kleur veel beter dekken. 

Een levensechte betonlook

Ben je fan van de industriële interieurstijl? Dan kan een betonlook muur niet ontbreken. De industriële stijl creëer je gemakkelijk met betonlook verf. Met instant beton cire creëer je zelf unieke stijlelementen in je interieur. Zo kun je helemaal zelf een wand bekleden met de betonlook. Daarnaast is het ook mogelijk om een betonlook vloer of trap te ontwikkelen. Betonlook verf kopen doe je in de winkel of online.